Halálos háztűz volt Érsekvadkerten

Az ingatlanban lévő macskák megúszták, őket a szomszédok fogadták be.

Tűz volt Érsekvadkerten, a Rákóczi úton. A tűzoltók két járművel és hét fővel érkeztek a helyszínre, majd behatoltak az épületbe.

A tűzoltók a házban egy földön fekvő embert találtak, akin már nem lehetett segíteni. Mukics Dánielnek, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivőjének a tájékoztatása szerint a hetvenöt négyzetméteres parasztházban egy korábbi tűz még izzó nyomai voltak láthatóak.

A konyhában egy ágyat, egy fotelt, az ajtófélfát és a konyha feletti födémet érintette a három négyzetméteren pusztító tűz. A tűzoltók a födém még izzó részeit eloltották. Az ott élő három macskát pedig átadták a szomszédnak, aki befogadta az állatokat. A katasztrófavédelem vizsgálja a tűz keletkezésének okát és a körülményeit.

A szóvivő felhívta a figyelmet arra, hogy egy lakástűznél nem a hő, hanem a mérgező füst belégzése vezet tragédiához. Sok használati tárgyunk, bútorunk tartalmaz ugyanis műanyagokat, ezek égésekor pedig mérgező gázok keletkeznek. Életmentő lehet otthonunkban egy füstérzékelő, amely hangos sípolással figyelmeztet, ha tűz keletkezett.