Két autó is forgalommal szemben hajtott az M30-as autópályán

Csak a szerencsén múlt, hogy nem történt tragédia.
Kapcsolódó cikkek

Az Encsi Rendőrkapitányság közúti veszélyeztetés bűntettének megalapozott gyanúja miatt rendelt el nyomozást egy 82 éves kazincbarcikai és egy 59 éves encsi nővel szemben, írja a police.hu.

A közlemény szerint az egyik esetben a 82 éves nő 2021. október 30-án a kora reggeli órákban az M30-as autópálya belső sávjában haladt a forgalommal szemben Tornyosnémeti irányába.

Az út 51. kilométerszelvényében két lengyel kamion haladt a külső és belső sávban egymás mellett, amikor észlelték a szembejövő autót, így a leálló, illetve a külső sávba húzódtak le, azonban a két kamion érintőlegesen így is ütközött, míg a szabálytalan autós továbbhaladt.

A másik esetben az 59 éves nő a kora délutáni órákban haladt szabálytalanul az autópálya 64. kilométerszelvényének belső sávjában a forgalommal szemben, amelynek során kétszer is megfordult az úttesten, amíg elhagyta a pályát. Itt baleset nem történt.

A rendőrök mindkét esetben előállították a sofőröket, vezetői engedélyük bevonásáról intézkedtek és gyanúsítottként hallgatták ki őket.

A rendőrség kéri a járművezetőket, hogy figyelmesen vezessenek, utazásuk megkezdése előtt alaposan tervezzék meg útirányukat különösen akkor, ha az adott úton még nem közlekedtek.