Novák Katalin: A kétheti plusznyugdíj viszont már most is biztos, hogy megérkezik februárban a nyugdíjasokhoz

Nemzetben a pártalelnök családügyi miniszter.
Kapcsolódó cikkek

Interjút adott a Fidesz-kormány családügyi minisztere a Fidesz napilapjának.

Mielőtt szemezgetnénk Novák Katalin állításaiból, két aspektusra hívjuk fel a figyelmet.

Az egyik a vizualitás: már csak azért is tessék lekattintani a Magyar Nemzet cikkét, hogy szemrevételezhessék a miniszter asszony imidzsváltozását, melynek lakmusza a frizura (a mi cikkünkbe az utóbbi pár esztendő AFP-s fotóiból válogatunk).

Kisbenedek Attila / AFP – 2018. április 8.

A másik aspektus a műfajból (fideszes kérdez fideszest) sarjad; idemásolunk néhány fordulatot az újságírói szövegrészekből:

Kisbenedek Attila / AFP

Fidesz kongresszus, 2017. november 12.És akkor néhány állítás magától Novák Katalintól:

Kisbenedek Attlia / AFP – Marine Le Penre várva, 2021. október 26.

A magyar gazdaság fundamentumairól nem esik szó a nemzetes interjúban (a kormány annak dacára ad 1200 milliárd forintot a családosoknak szja-visszatérítésként és az időseknek nyugdíjprémiumként, valamint további tízmilliárdokat otthonteremtésre és otthonfelújításra, hogy nő, és kilenc éves csúcson az infláció, nő a költségvetési hiány, nő az államadósság, ráadásul a világpiacon meredeken emelkednek az energiaárok, miközben a forint 2010-hez képest 40 százalékot veszített az értékéből), Novák Katalin pedig optimista:

Nem pénzosztásról van szó, hanem jól végiggondolt lépésekről, hiszen 2010 óta következetesen csökkentjük a jövedelmeket terhelő adókat. Emlékszem, amikor bevezettük az egykulcsos személyi jövedelemadót, a huhogók azt mondták, ez tönkreteszi majd a költségvetést, mégis nőttek az adóbevételek és a fogyasztás. Most is arra számítunk, hogy valamilyen módon megjelenik majd a gazdaságban az a pénz, amit a családok meg tudnak takarítani. Most sem megszorításokban gondolkodunk, hanem igyekszünk növelni az emberek mozgásterét. Természetesen egy világjárvány gazdasági bizonytalanságot is jelent, de mára a a gazdaság növekedése elérte a járvány előtti szintet, és a foglalkoztatottsági adatok is kiválóak. A mostani támogatásokra is befektetésként gondolunk, amely később megtérül majd.