Lemondott a karlendítő jobbikos alpolgármester

Október 31-ig látja el feladatait Farkas Péter Barnabás.

Csütörtökön tárgyalta volna az ózdi képviselőtestület Fidrus Péter Farkas Péter Barnabás alpolgármester ellen indított indítványát, miszerint az összeférhetetlenséget megállapítva szűnjön meg alpolgármesteri tisztsége, ám Janiczak Dávid ózdi polgármester Facebook-oldalán bejelentette, hogy az alpolgármester lemondott.

Mint írta, Farkas Péter Barnabás az ülés előtt benyújtotta hozzá lemondását, így az indítvány tárgya okafogyottá vált, az eljárást a testület megszüntette. Az alpolgármester hivatalát október 31-ig látja el.

A legfontosabb most a nyugalom megteremtése, az egység létrehozása, és a városban a politikai béke elérése, hogy képviselői eskünknek megfelelően a város érdekeit szolgálva dolgozhassunk tovább

– írta a posztban Janiczak.

A jobbikos alpolgármesterről korábban két kép is előkerült, amelyen a náci karlendítéshez hasonló mozdulatot mutatott be. A képek egy testvérvárosi látogatás során lengyelországi Katowice történeti múzeumánál készültek, ahol a kiállítás keretében az egyik falat zsidóellenes feliratokkal illusztrálták.

Farkas Péter Barnabás nemrég bocsánatot kért, Facebook-bejegyzésében többek közt azt írta, „őszintén bánom, és sajnálom, ami történt, ma már nem tenném meg”.

Az előválasztáson egyébként alulmaradt a jobbikos jelölt, Farkas 2517 szavazatot szerzett, míg az MSZP-s Kiss Sándor 2734-et, így az utóbbi lesz az ellenzék közös jelöltje.