Jakab Péter őrködne az ellenzék egysége fölött

Inkább a jobbik képviselőjelöltjeire koncentrált, ezért szerinte a saját miniszterelnök-jelölti kampányára már nem volt idő.

Látva a miniszterelnök-jelöltek közötti feszült hangulatot, most a legfontosabb, hogy őrködjünk az ellenzéki egység felett

– jelölte ki saját feladatát Jakab Péter, a jobbik elnöke az Alfahírnek adott baráti interjúban. Másrészt – mint mondta – bárki is lesz majd az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje, nagy lesz a felelőssége abba, hogy óvnia és őriznie kell az összefogást, amely szerinte harminc év után elhozhatja a szabadságot és a jólétet minden magyarnak.

A Jobbik előválasztási kampányát kommentálva Jakab arról beszélt: könnyebb volt a helyzetük azoknak a jelölteknek, akik Budapesten erősek, hisz a fővárost már megnyerte az ellenzék. Ő viszont legfőképp nem a fővárosi biztos ellenzéki szavazókat akarta megszólítani, hanem a jórészt vidéki bizonytalanokat, akik nélkül szerinte nem lesz kormányváltás.

„Számomra a legfontosabb szempont a jobbikos képviselőjelöltek támogatása és megerősítése volt a kampányban” – mondta, majd hozzátette: a saját miniszterelnök-jelölti kampányára már nem maradt elég idő.