Összeférhetetlenségi eljárás indul a karlendítő jobbikos alpolgármesterrel szemben

Csütörtökön rendkívüli ülést tart az ózdi önkormányzat.

Csütörtökön rendkívüli ülést tart az ózdi önkormányzat, amelyen téma lesz Farkas Péter Barnabás alpolgármester ügye is, írja az atv.hu. Janiczak Dávid polgármester is megerősítette a hírt, és azt közölte, hogy

csütörtökön Ózd város önkormányzatának képviselő testülete az Mötv. paragrafusai szerint összeférhetetlenségi eljárást folytat Fidrus Péter beadványa nyomán Farkas Péter Barnabás ellen.

A jobbikos alpolgármesterről korábban két kép is előkerült, amelyen a náci karlendítéshez hasonló mozdulatot mutatott be. A képek egy testvérvárosi látogatás során lengyelországi Katowice történeti múzeumánál készültek, ahol a kiállítás keretében az egyik falat zsidóellenes feliratokkal illusztrálták.

Farkas Péter Barnabás a minap bocsánatot kért, Facebook-bejegyzésében többek közt azt írta, „őszintén bánom, és sajnálom, ami történt, ma már nem tenném meg”.

Az előválasztáson egyébként alulmaradt a jobbikos jelölt, Farkas 2517 szavazatot szerzett, míg az MSZP-s Kiss Sándor 2734-et, így az utóbbi lesz az ellenzék közös jelöltje.