Jókora kannabiszültetvényt gondozott két vadász Devecsernél

Egy 24 és egy 52 éves férfit fogtak el.

Az egyik, Devecserhez közeli vadásztársaság tagjai minden jel szerint nem csak vadgazdálkodással és az erdő védelmével foglalatoskodtak: óriási területükön  jókora marihuánaültetvényt is gondoztak – írja a Blikk. 

A rendőrök augusztus 6-án rendeltek el nyomozást, miután a Veszprém megyei település közelében 298 tőből álló mesterséges kannabiszültetvényre bukkantak. Egy 24 és egy 52 éves férfit fogtak el, akik a lap információi szerint vadászok. Mivel fegyverrel rendelkeznek, a Terrorelhárító Központ munkatársai is besegítettek a két héttel ezelőtti elfogásukban.

A Blikk telefonon érte utol az érintett vadásztársaság elnökét, aki megerősítette, hogy az ő területükön történt az incidens. Elmondta, hogy csak az idősebb férfi volt tagja a társaságnak, de a fiatalabb is hivatásos vadászként tevékenykedett. Az ő feladata vadőrként a vadak etetése és a terület gondozása volt.

Összesen hatezer hektár a vadásztársaságunk területe, amit fizikai képtelenség bejárni. A tagjainknak semmilyen rálátása nem volt a tevékenységükre, ekkora területet lehetetlen átfésülni a bejárásokon. Még most sem tudjuk pontosan, hogy hol volt az ültetvény. A rendőrség még nem keresett meg hivatalosan. Azt sem tudjuk, mióta csinálhatták, semmi szokatlant nem láttunk rajtuk

– mondta a vadásztársaság elnöke a Blikknek.