Gondatlan emberölés vádja miatt felelhet L. L. Junior elgázolt kisfiának anyja

Az énekes 3 éves kisfia 2019-ben halt meg, miután elütötte egy autó.

A rendőrség befejezte a nyomozást, így hamarosan a vádlottak padjára kerülhet L. L. Junior elgázolt kisfiának édesanyja, akivel szemben a BRFK közleménye szerint gondatlan emberölés a vád.

Az énekes 3 éves kisfia még 2019 augusztus 31-én hunyt el, amikor Budapest XIV. kerületében, a Vezér utca és a Füredi utca kereszteződésénél egy autó elütötte. A kisfiú az édesanyjával és annak barátaival sétált, amikor a tilos jelzés ellenére átszaladt a zebrán. Az autó ekkor ütötte el. A gyermek olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt. ​

A rendőrség keddi közleményében azt írja, a nyomozók szakértők bevonásával vizsgálták az ügyet, tanúkat hallgattak ki, bizonyítási kísérlet keretében rekonstruálták a baleset körülményeit. A Budapesti Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztálya gondatlan emberölés vétség megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatta ki a 29 éves édesanyát.

A Közlekedésrendészeti Főosztály a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az ügy iratait a nővel szemben vádemelési javaslattal átadta az illetékes ügyészség részére.

Kapcsolódó
L. L. Junior levelet kapott a sofőrtől, aki elgázolta a gyermekét
A férfi azt írta, apaként és nagypapaként valószínűleg soha nem dolgozza majd fel a halálos balesetet.