Újra Polt Péterhez fordul a DK a kalocsai gyermekotthon miatt

Cikkünk nyomán teszi így Vadai Ágnes.

Friss cikkünk nyomán újra Polt Péterhez fordul Vadai Ágnes, a DK képviselője. Régóta foglalkozunk az üggyel, érdemes felidézni a mérföldköveket:

Kapcsolódó
Kalocsai gyermekotthon: „Kerékpárlopás miatt is komolyabb nyomozás folyik, mint gyermekbántalmazási ügyben, ha az szociális gondozottakat érint”
A 24.hu cikkei nyomán ombudsmani, majd rendőrségi vizsgálat indult a kalocsai gyermekotthonban, ahol rendszeres erőszakról számolnak be szemtanúk és érintettek. A rendőrség szerint nincs bizonyíték. Az általunk kérdezett büntetőjogász szerint a nyomozás szakszerűtlen és felületes lehetett.

Ma azt írtuk meg, hogy az általunk kérdezett büntetőjogász szerint – a nyomozást megszüntető határozat indoklása alapján – a nyomozás szakszerűtlen és felületes lehetett.

Erre reagált a DK képviselője. Vadai Ágnes azt írta: „Mai hír, hogy a Bács-Kiskun Megyei Rendőrkapitányság bizonyítékok hiányában a nyomozást már le is zárta. A Demokratikus Koalíció elképesztőnek tartja azt a felületességet, hogy a szemtanúi beszámolókkal alátámasztott, és az ombudsmani jelentés által is feltárt bűnügyekben a nyomozó hatóság eljárt, és azt a cinizmust, hogy a nyomozás gyors megszűntetését a bizonyítékok hiányára fogják. Ezért újabb írásbeli kérdéssel fordulok Polt Péterhez, hogy megtudjuk: hogyan lehetséges az, hogy – ahogyan a TASZ ügyvédje is fogalmazott – egy biciklilopási ügyben is komolyabb nyomozás folyik, mint az állami fenntartású intézményben történő sorozatos gyermekbántalmazások miatt.”