Igazságszérumot kért a vádlott, aki sorozatban gyilkolhatott időseket az Alföldön

A bíró azonban elutasította kérését.

A Blikk számolt be arról, hogy T. Tamás, akit három rákóczifalvi idős ember meggyilkolásával vádolnak lakói, igazságszérumot kért, hogy ártatlanságát bizonyítsa.

A lap arról számolt be, hogy a Szolnoki Törvényszékre a gyulai börtönből távmeghallgatással bejelentkező T. Tamás többször is unottan, a fejét vakargatva hallgatta a csütörtöki iratismertetést. Csak akkor figyelt, amikor az ügyész azzal vádolta őt, hogy sorozatjelleggel követte el a gyilkosságokat, emberi mivoltából kivetkőzve ölte meg mindhárom áldozatát. Ezért életfogytig tartó fegyházbüntetést és vagyonelkobzást kért rá a vád képviselője.

A Blikk részletesen felidézi azt a három esetet, amellyel T. Tamást vádolják.

Ugyanakkor védőbeszédében dr. Somodi László, T. Tamás kirendelt ügyvédje azt hangoztatta, hogy „semmilyen közvetlen bizonyíték nincs a védencem ellen, csak a visszavont beismerő vallomása. Ezért a vádlott teljes felmentését kérem”.

T. Tamás az utolsó szó jogán igazságszérumot kért magának. „Nyilvánvaló, hogy ezzel az indítvánnyal elkésett” – válaszolta neki a bíró, aki az ügyben július 13-án hirdet ítéletet.