Dió nagyságú jég zuhogott Baranyában

Ahogy arról korábban írtunk is, Baranya, Somogy és Tolna megyében harmadfokú riasztásokat is kiadott zivatarveszély miatt az Országos Meteorológiai
Kapcsolódó cikkek

Ahogy arról korábban írtunk is, Baranya, Somogy és Tolna megyében harmadfokú riasztásokat is kiadott zivatarveszély miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat péntek délután.

A jóslat hamar beigazolódott, az Időkép közvetítése szerint diónyi nagyságú jég esett szinte egész Baranya megye területén. Ezt a fotót például Cserkútról kapták:

Időkép

A veszélyjelzés szerint többfelé – kiemelten a Dunántúlon – várhatók akár 100-120 kilométer/órás, akár annál is erősebb széllökésekkel kísért zivatarok. Veszélyt jelent a nagyobb méretű jég, az intenzív esőzés és a villámlás is.

A katasztrófavédelem ezért arra kér mindenkit, hogy figyelje a meteorológiai szolgálat riasztásait, viharjelzéseit.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: az érintett területeken fokozott odafigyelést kérnek mindenkitől, és azt, hogy pakolják el a kerti bútorokat, más olyan tárgyakat, amelyeket könnyen felkaphat a szél. A vihar idején mindenki maradjon zárt helyen, lehetőség szerint ne parkoljon fák alá, a közúton közlekedők pedig a fasorok mellett is kellő figyelemmel közlekedjenek.

Az aktuális meteorológiai riasztásokról az Országos Meteorológiai Szolgálat oldalán és a katasztrófavédelem VÉSZ applikációján keresztül is tájékozódhatnak – írta az OKF, hozzátéve: ha valaki leszakadt vezetéket vagy bajba jutott embert lát, jelezze a 112-es segélyhívón.