12 év fegyházat kapott a 8-12 éves kislányokkal fajtalankodó vasi férfi

Négy kislányt is zaklatott a perverz férfi.

Tizenkét év fegyházra ítélte a Szombathelyi Törvényszék azt a szexuális erőszakkal és más bűncselekményekkel vádolt büntetett előéletű férfit, aki szexuálisan molesztálta a kiskorú áldozatait. Az ítélet nem jogerős, mert a férfi és védője is fellebbezett.

Az elkövetőt többéves ismeretség fűzte az áldozatok családjához, ezért a szülők megbíztak benne. A férfi különböző élethelyzeteket használt fel arra, hogy zaklassa a kislányokat. Előfordult, hogy együtt játszott a gyerekekkel a játszótéren vagy, hogy egyedül maradt rövid időre a gyerekekkel egy lakásban. De olyan is előfordult, hogy a férfi együtt nyaralt az egyik érintett családdal.

A négy kislány közül a legfiatalabb áldozat mindössze nyolcéves volt, a legidősebb pedig tizenkét éves múlt a bűncselekmény elkövetésekor. A Szombathelyi Törvényszék az ügyészi indítvánnyal egyezően mondta ki bűnösnek a férfit, akit a fegyházbüntetés mellett minden olyan foglalkozás gyakorlásától, tevékenységtől eltiltottak, aminek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személlyel foglalkozhatna.

A Szombathelyi Törvényszék elrendelte a férfi letartóztatását, amelyet a vádlott és védője szintén megfellebbeztek.