Müller Cecília: Nagyon büszke vagyok a fiataljainkra

Azok a fiatalok is foglalhatnak időpontot az oltásra, akik csak hétvégén regisztráltak.

Járványadataink továbbra is javuló tendenciát mutatnak

– mondta Müller Cecília, majd ismertette a kedd reggeli adatokat az operatív törzs keddi tájékoztatóján.

Kapcsolódó
Koronavírus: 500 alatt az új fertőzöttek száma
A regisztráltak 80 százalékát már beoltották.

Magyarországon már csak az egyéneken múlik, hogy élnek-e az oltás lehetőségével – jelentette ki az országos tiszti főorvos, aki arról is beszélt, hogy 200 ezer orosz vakcina érkezett kedden az országba. Müller Cecília kifejezte köszönetét az orosz föderációnak, miután ez volt az utolsó szállítmány Oroszországból. 334 ezer Pfizer vakcina is érkezett a mai napon. A 18 évnél idősebbek még a kínai vakcinára és az AstraZenecára vakcinákra jelentkezhetnek.

Nagyon büszke vagyok a fiataljainkra

– folytatta Müller Cecília, majd ismertette az adatokat: közel 200 ezer 16-18 év közötti fiatalból 90 ezeren regisztráltak oltásra, hatezren közülük „kicsit későn ébredtek” és csak hétvégén jelentkeztek. De a tisztifőorvos elmondta, hogy

számukra is lehetővé teszik az időpontfoglalást. Ők a mai napon kapnak majd levelet. 

Müller ezt követően arról beszélt, hogy akik három hónapon belül estek át a fertőzésen, ők is felvehetik az oltást, de azt javasolta nekik, hogy háziorvosukkal egyeztessenek. Töltekezzünk élményekkel – erre is felhívta a figyelmet a tiszti főorvos, illetve a felelős hírfogyasztásra, valamint az elengedő alvásra is. Kérdésre válaszolva elmondta, nem kizárható, hogy Magyarországon is megjelenthet az indiai mutáns, de egyelőre még nem azonosították itthon.