Megkérdezték a minisztériumot, Palkovics László miért gondolta meg magát a Fudan Egyetemről, de nem derült ki

Az sem, hogy milyen feltételekkel vették fel a kínai hitelt.

Az Atv híradója megkérdezte az Innovációs és Technológiai Minisztériumot, hogy Palkovics László miért változtatta meg az álláspontját, hiszen két hete még nem szerette volna, hogy a Fudan Egyetem projektje kiemelt kormányzati beruházás legyen. Arra is rákérdeztek, milyen feltételekkel vették fel a kínai hitelt.

A beruházással a világ egyik legjobb egyeteme jön Budapestre, Magyarország regionális tudásközponttá válhat, az intézmény munkahelyteremtő beruházókat, vállalati kutatás-fejlesztési központokat vonzhat hazánkba. A Fudan Egyetem és a Diákváros együtt, egymás mellett fog megépülni, egyszerre szolgálva a magyar fiatalok színvonalas képzését, a felsőoktatás versenyképességének növelését.
​Érthetetlenek és álságosak a baloldali támadások annak fényében, hogy már a Gyurcsány-kormány is célul tűzte ki a kínai hallgatók számának növelését Magyarországon. Ami akkor nekik nem sikerült, az most megvalósulhat, talán ezért tiltakoznak kézzel-lábbal a fiatalok lehetőségeit, a városrész élhetőségét javító beruházások ellen.

– válaszolta erre a minisztérium.