Több ponton engedett a kórházi főigazgatóság a tiltakozó orvosoknak

Ezeket egy podcastban jelentették be.

Az Országos Kórházi Főigazgatóság több ponton elfogadta a Magyar Orvosi Kamara bírálatait az egészségügyi szolgálati jogviszonnyal kapcsolatban, írja a Telex. Szeptember 30-ig felülbírálják az ügyeleti díjakat, egyértelműsítik a fizetett pihenőidőre vonatkozó szabályt, és egy kedden megjelent utasítás szerint a személyes közreműködőként szolgálatot vállaló orvosok ügyeleti díját 30 százalékkal emelhetik meg. Március elseje éjfélig hosszabbították meg a határidőt a szerződések aláírására.

Erről egy podcastban beszélt Bene Ildikó, az Országos Kórházi Főigazgatóság (OKFŐ) főigazgató-helyettese és Pálma Hanna igazgató Kincses Gyulával, a Magyar Orvosi Kamara elnökével közösen. Kincses és az OKFŐ vezetői is azt mondják, hogy folyamatos közöttük az egyeztetés, vannak tisztázandó kérdések, amelyeket együtt igyekeznek megoldani. Kincses szerint annyira korrekt a kapcsolat köztük, hogy kedden délben írtak az OKFŐ-nek, és már aznap megjelent egy főigazgatói utasítás, amely igyekezett rendezni a vitás kérdéseket.

Kincses a lap szerint így foglalta össze a problémákat:

A főigazgatóség vezetői a következőket válaszolták erre a lap szerint:

Kincses Gyula a beszélgetés végén még azt mondja, aggódnak a kórházi szakdolgozók sorsa miatt, akik szintén az egészégügyi szolgálati jogviszony hatálya alá kerülnek, de az számukra plusz béremelést nem hoz, csak kötelmeket.