16 év börtönt kapott az újszülöttjét meggyilkoló felsőzsolcai nő

Az eset még 2019 februárjában történt.

Különös kegyetlenséggel, tizennegyedik életévét be nem töltött, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövettet emberölés bűntettében találta bűnösnek a Miskolci Törvényszék azt a nőt, aki a szülést követően megölte leány gyermekét – közölték kedden.

A bíróság által megállapított tények szerint a vádlott nő családjával együtt élt felsőzsolcai otthonukban, ahol élettársával közösen nevelték négy kiskorú gyermeküket. 2018-ban a vádlott ismét teherbe esett, azonban titkolta a terhességét, nem járt terhesgondozásra és nem vett igénybe orvosi ellátást, gondozást sem. 2019 februárjában a közösen használt lakás egyik szobájába bezárkózva egészséges gyermeket szült, majd az újszülött nyaka körül egy éles tárggyal 20 szúrást ejtett, minek következtében a csecsemő életét vesztette.

A bíróság 2021. február 16-án hirdetett ítéletet az ügyben és a vádlottat különös kegyetlenséggel, tizennegyedik életévét be nem töltött, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövettet emberölés bűntette miatt 16 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte. A bíróság döntése értelmében a vádlott a jövőben nem gyakorolhatja szülői felügyeleti jogát kiskorú gyermekei tekintetében.

Az ítélet nem jogerős, az ügyészség a büntetés súlyosítása végett, a vádlott és védője felmentés, illetve a büntetés enyhítése érdekében fellebbezett. A büntetőper a Debreceni Ítélőtáblán folytatódik.