Kokaint fogyasztott a Fradi volt focistájának halálát okozó taxisofőr

Bűnügyi felügyeletben marad a Halgas Tiborral karambolozó férfi, aki eltiltás alatt vezetett.

Három hónappal meghosszabbította a Budai Központi Kerületi Bíróság annak a férfinak a bűnügyi felügyeletét, aki Halgas Tibornak, a Ferencváros volt labdarúgójának a halálát okozta egy évvel ezelőtt a Ferihegyi úton.

A taxis a Ferihegyi Repülőtérre vezető úton előzésbe kezdett, ennek során áttért a menetirány szerinti baloldali forgalmi sávba, ahol összeütközött a volt magyar bajnok futballista ellenkező irányból érkező kocsijával, amely a baleset következtében megpördült, a szalagkorlátnak ütközött, majd az annak jobb oldalán lévő fás területen állt meg. A sportoló olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy meghalt.

Halgas a Fradinál lett profi futballista, de tagja volt 2000–2001-es bajnokcsapatnak is. Később megfordult Pápán, Diósgyőrben, a Videotonban, Celldömölkön, valamint Soroksáron is.

Kapcsolódó
Gyanúsítottként hallgatták ki a Fradi volt focistájával karambolozó taxisofőrt – videó a tragédia helyszínéről
Halgas Tibor 38 évet élt. Halálos közúti baleset gondatlan okozásával gyanúsítják a másik sofőrt.

Az elkészült toxikológiai szakvélemény szerint kokain bomlásterméke volt kimutatható a taxisofőr szervezetében. A szakértő szerint a terhelt a mintavételt megelőző 8-12 órával korábban fogyaszthatott a kábítószerből, ezért annak hatása a baleset idején még fennállhatott. Az ügyészség a bűnismétlés veszélye miatt indítványozta a korábban elrendelt kényszerintézkedés meghosszabbítását.

A sofőr kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető, ha bebizonyosodik a bűnössége. Ráadásul a gyanú szerinti bűncselekményt három másik büntetőeljárás hatálya alatt, érvényes vezetői engedély hiányában követte el. Bár a gyanúsított a baleset időpontjában nem rendelkezett jogosítvánnyal, ennek ellenére taxizásból élt.

Mivel az ellene indult más büntetőeljárások, valamint a kedvezőtlen közlekedési előélete sem bírt visszatartó erővel a taxis számára, ezért a bíróság bűnismétlés veszélye miatt meghosszabbította a bűnügyi felügyeletét. A végzés nem végleges.