Francia vállalatok 20 milliárd forintos beruházást hajtanak végre Magyarországon

Többek között Bonyhádon, Dorogon és Hatvanban jönnek létre új munkahelyek.

Három francia vállalat 20 milliárd forintnyi beruházást hajt végre az elkövetkező hónapokban Magyarországon a mérnöki szolgáltatások, az autóipari beszállítás és az egészségipar területén – mondta csütörtökön az MTI-nek Párizsban Szijjártó Péter, az érintett cégek vezetőivel folytatott megbeszéléseit követően.

A külgazdasági és külügyminiszter elmondta: a befektetésekkel több száz új munkahely jön létre Bonyhádon, Dorogon, Hatvanban, Monoron és Budapesten.

Ezek a beruházások segítenek abban, hogy a magyar gazdaság az idei esztendőben visszatérjen a világjárvány előtti növekedési pályára,

hangsúlyozta. Szijjártó Péter emlékeztetett arra, hogy a francia vállalatok a negyedik legjelentősebb beruházók Magyarországon: 520 francia cég több mint 40 ezer embernek biztosít munkát.

A világjárvány miatt a miniszter szerint új világgazdasági korszak kezdődött, amelyben „rendkívül éles verseny folyik a beruházásokért, hiszen most jóval kevesebb beruházás történik, mint békeidőben”, és a magyar gazdaság növekedése a jövőben nagy mértékben függ attól, hogy milyen mértékben sikerül meggyőzni a nemzetközi vállalatokat a további beruházásokról.

A külügyminiszter a MEDEF francia vállalkozói szövetség üzleti fórumán elmondta, hogy az elmúlt hét évben 22 milliárd euró összértékben 590 beruházást hajtottak végre külföldi befektetők az országban a kormány stratégiájának köszönhetően, és ezek a beruházások 99 ezer új munkahelyet teremtettek. Részben ennek révén 2010 óta az ország 70 százalékkal növelte ipari teljesítményét.