Inog Orbán Viktor idei országértékelője

Az idei lenne a huszonharmadik beszéde a kormányfőnek.

A Népszava információi szerint a kormányfő stábja még mérlegeli, hogy a járványhelyzet dacára megtartja-e hagyományos évértékelőjét Orbán Viktor a parlament tavaszi ülésszaka előtt. A kormányfő első megválasztása óta minden évben mondott ilyen iránymutatónak szánt beszédet hívei előt.

Az idei lenne a huszonharmadik évértékelő (a korábbiak itt olvashatóak), a járványügyi korlátozások miatt azonban most a  miniszterelnök csak online tudna szólni táborához, a Népszava  egyik névtelen forrása szerint pedig így nem szólna akkorát,

kevesebb figyelmet kapna, ez pedig leértékelhetné az egész esemény jelentőségét.

Mivel várhatóan még március 15-én sem lehet nagygyűlést tartani, Orbán Viktornak kevés alkalma lesz viszont az aktuálpolitikai viták szintje fölött álló üzneteit eljuttatni a nyilvánossághoz. A Népszava szerint idén problémát okozhatnának a tartalmi kérdések is. Tavaly valóságos győzelmi beszédet mondott Orbán Viktor, aki a trianoni békediktátum évfordulója kapcsán ténynek nevezte,

hogy az utolsó tíz évünk volt a legsikeresebb tíz az elmúlt száz év magyar történetében.

Kapcsolódó
Párt/állami rendezvény volt Orbán évértékelője
A Népszava kérdésére a Fidesz alapítványa elismerte, társszervező volt.

Idén viszont a tizenkétezer főnél is több halálos áldozatot követelő koronavírus-járvány, illetve a gazdasági nehézségek miatt nem lehetne hasonló hangulatú beszéddel előállni.

Kapcsolódó
Orbán bezöldült, és még Horn Gyulának is köszönetet mondott
A kormány a korábban lesajnált klímaváltozás elleni harc élére állna, Orbán évértékelőjében faültetést, elektromos buszokat ígért. Az európai gazdaság kilátásai miatt óvatosságra intett, kormányzását viszont az utóbbi száz év tíz legsikeresebb esztendejének tartja.