Két volt fideszes képviselő is az országos kórház-főigazgató helyettesei között

Kinevezték Jenei Zoltán helyetteseit, ők felelnek az új egészségügyi irányítási rendszer kialakításáért.

Amint beszámoltunk róla, Orbán Viktor miniszterelnök Jenei Zoltánt nevezte ki az egészségügyi ellátást felügyelő Országos Kórház-főigazgatóság élére. Az újonnan létrehozott főigazgatóság feladata az egészségügyi ellátórendszer működésének követése, a felülvizsgálatot érintő „stratégiai kormányzati döntések megalapozása, melynek keretében közreműködik az egységes és átlátható új nemzeti egészségügyi irányítási rendszer kialakításában”.

Jenei a közelmúltig a Pécsi Tudományegyetem kancellárja volt. Közgazdász végzettséggel rendelkezik, kancellári kinevezése előtt a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányságon és az Országos Rendőr-főkapitányságon is dolgozott gazdasági vezetőként. A Gyurcsány-kormány idején a belügyi tárca helyettes államtitkáraként vezetett már kórházat is, miniszteri biztosként a BM Központi Kórház és Intézményeit.

A csütörtökön megjelent Magyar Közlönyben a kormányfő kinevezte Jenei javaslatára kinevezte a helyetteseit is:

Közülük Bábiné Szottfried Gabriella és Bene Ildikó is fideszes országgyűlési képviselő volt, hosszabb egészségügyi múlt után. Bábiné miniszteri biztosként a védőnői hálózat megújításáért is felelt, jelenleg az Egészségügyi Szakmai Kollégium védőnői tagozatának vezetője, Bene Ildikó pedig 2010-től 2014-ig a szolnoki kórház igazgatója volt, most ismét a Hetényi Géza Kórház megbízott főigazgatója. Előbbi 2014-ig, utóbbi 2018-ig volt a parlament tagja.

Kiemelt képünkön: Bábiné Szottfried Gabriella, az Egészségügyi Szakmai Kollégium beszédet mond az anyatejes táplálás világnapja alkalmából rendezett konferencián az Országházban 2017. augusztus 1-jén. MTI Fotó: Kovács Attila