„Csak meg akartam ijeszteni” – mondta az 1-es villamoson késelő férfi, letartóztatták

A 40 éves férfi azért szúrt nyakon egy idősebb utast, mert rászólt, hogy rendesen hordja a maszkot.

A Fővárosi Főügyészség indítványa alapján letartóztatták azt a férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy nyakon  szúrt egy 64 éves férfit az 1-es villamoson, mert rászólt, hogy nem megfelelőlen viseli a maszkot.

A 40 éves férfi péntek hajnalban a Könyves Kálmán körúton közlekedő 1-es villamoson utazott úgy, hogy az általa viselt maszk nem takarta az orrát. Egy időskorú utas felhívta a férfii figyelmét arra, hogy megfelelően hordja a maszkot. A felszólított férfi ezen annyira felháborodott, hogy bántalmazni kezdte a rászóló férfit.

Az idősebb utas megpróbált segítséget kérni a járművezetőtől, de ekkor a 40 éves férfi megöléssel fenyegette, nyakon szúrta, majd leszállt a villamosról és lelépett.

A rendőrök hajtóvadászatot indítottak a megtalálására, s néhány órán belül elfogták és őrizetbe vették a támadót. Csak a véletlennek köszönhető, hogy a megkéselt férfi súlyosabb, illetve halálos sérülés nélkül megúszta a támadást. Úgy tudjuk, hogy a késeléssel gyanúsított férfi azzal védekezett a kihallgatása során, hogy csak meg akarta ijeszteni az idősebb férfit.

Az ügyben eljáró nyomozási bíró egyetértett a főügyészség indítványával és szökés, elrejtőzés, valamint bűnismétlés veszélye miatt letartóztatta a férfit. A végzés nem végleges, mert a gyanúsított és védője fellebbezett.