13 évet is kaphat az a testvérpár, akik véresre vertek és kiraboltak egy férfit a győri vasútállomáson

Beszélgetni kezdtek vele az aluljáróban, majd agyba-főbe verték.

Vádat emelt Győri Járási Ügyészség azzal a két férfival és nővel szemben, akik júniusban véresre vertek és kiraboltak egy 67 éves férfit a győri vasútállomás aluljárójában.

A 21 éves szamosangyalosi férfi és 19 éves húga az egyik éjszaka ittas állapotban találkozott Győrben a 23 éves almásfüzitői ismerősével. Együttesen folytatták útjukat, mikor egy aluljáróban meglátták a férfit.

Beszélgetni kezdtek vele, majd a fiatalabb férfi egy hirtelen mozdulattal megpróbálta letépni a férfi válláról a táskáját. Mivel ez nem sikerült, ő és húga a férfit percekig kitartóan bántalmazták, testszerte ütötték, rugdalták. Harmadik társuk mindezt végignézte, majd összeszedte a férfi zsebéből kihulló értékeket és eltette.

Mikor a vérző férfi az ütések, rúgások miatt a földre került, az őt bántalmazó férfi megszerezte a táskáját. A nő azonban ekkor is folytatta a bántalmazást, tovább ütötte és többször is fejbe rúgta az áldozatot. A férfinak 15 ezer 400 forintos kára keletkezett.

A megvert férfi a rendőrségen egyértelműen azonosította támadóit és elmondta, hogy azért kezdték el ütlegelni, mert felszólításukra nem adta nekik oda a táskáját.

Az elkövetőket az ügyészség csoportosan elkövetett rablással és a testvérpárt emellett súlyos testi sértés kísérletével is vádolja. Velük szemben 13 év szabadságvesztés is kiszabható. Harmadik társuk felfüggesztett szabadságvesztés ideje alatt követte el az 5 évtől 10 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt.

Kiemelt kép: police.hu