Milkovics: Nem tudom kijelenteni, hogy a 168 Óra 2022-ben is létezni fog

Ennek ellenére állítja, hogy nem bezárni jött a hetilapot.

Interjút adott Válasz Online-nak Milkovics Pál, a 168 Óra új tulajdonosa. Az apropó az volt, hogy – amint azt mi is megírtuk – nem támogatja többé a 168 Órát és a Klubrádiót az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség. Így a 168 Órát teljes egészében átadták az eddigi kisebbségi tulajdonosnak, Milkovicsnak, a Pesti Hírlap tulajdonosának és a Klubrádióban meglévő kisebbségi üzletrész is az övé lett.

Sok minden szóba került a beszélgetésben, de a legerősebb az a rész, amikor az újságíró rákérdez, hogy ki tudja-e jelenteni, hogy a 168 Óra a 2022-es választás idején is létezni fog-e, mire Milkovics azt mondja:

Nem tudom kijelenteni.

Aztán így árnyalja ezt az állítását, ha esetleg mégis bezár a 168 Óra, annyit mondhatnak akkor, hogy

Milkovics, ezt elbaltáztad, nem sikerült, amit elkezdtél. De őszintén, miért kell konteókat gyártani? Ha az lenne a célom, pláne a megbízatásom valami titkos összeesküvés szerint, hogy bezárjam a 168 Órát, besétálnék holnap, összehívnám az állományt és megmondanám, hogy vége. Bezárt még egy hetilap, sokadik a világon. Amikor pecináznak, egyet felejtenek el: én a szakmából jövök. 15 éves koromtól a médiában dolgozom, hordtam kávét, csináltam riportokat a világ körül, majd ebben a szakmában kezdtem el vállalkozni 15 évvel ezelőtt.

Nekem van személyes ambícióm. 41 éves vagyok. Egészen eddig a semmiből indítottam el vállalkozásokat, volt, hogy sikerre vittem őket és nagyok lettek, volt, hogy nem. Most jött el az idő, amikor nem új termékek létrehozásával foglalkozom, hanem igazán kihívásokkal teli időkben bizonyítom be, hogy minőségi és sikeres médiumokat tudok működtetni és fejleszteni. Szóval én az vagyok, aki megmenti a 168 Órát, nem az, aki bezárja.

A Pesti Hírlapot is magába foglaló lapcsoport terveiről azt mondja Milkovics:

Lassan fél éve dolgozunk egy innovatív online platformon, a nyomtatott 168 Óra megújításán, a Pesti Hírlap napilapkénti újraindításán, a Neokohn egyedi hangjának népszerűsítésen. További akvizíciós tárgyalásaink is folyamatban vannak, ezekből néhány remélhetőleg sikeresen le is zárul hamarosan. Előre megyünk, kockázatot vállalunk, mert az alternatíva a feladás.

Saját helyzetbe kerüléséről, valamint az EMIH kiszállásáról pedig így beszél:

Ez a vállalkozáscsoport elég sok mínuszt termel és termelt, az eddigi támogatók jóvoltából tudta működését fenntartani. A Brit Media közel egymilliárd forintot fektetett be az ön által is említett cégekbe. Ezek nélkül ma nem lenne se 168 óra, se Klubrádió, se Pesti Hírlap. Lehet szerencse fiának gondolni, de előttünk most az a feladat, hogy a vezető rabbi által bejelentett támogatói kivonulás végére legyen egy életképes vállalkozásunk. Vagy befejeztük. Ezen pedig a szerencse nem sokat fog segíteni, csak a kemény munka. Egyébként őszintén sajnálom, hogy egyre kevesebb módom lesz a vezető rabbival egyeztetnem, aki az egyik leginspirálóbb személyiség azok között, akikkel módomban állt együtt dolgozni.

Nem csak Orbán családi fotója állhat a 168 Óra főszerkesztőjének kirúgása mögött
Masszív veszteség, Orbánt és Mészárost kisdedként ábrázoló címlap, új résztulajdonos, szinergiák, reménybeli állami hirdetések – megpróbáltunk utánajárni, valóban pusztán Orbán Viktor családi fotójának közlése miatt menesztették-e kevesebb mint egy év után Rózsa Pétert a hetilap éléről.

Kiemelt kép: Karancsi Rudolf /24.hu