Kiadós eső, lehűlés, szélvihar – riasztást adtak ki

Hidegfront vonul át, besárgult az egész ország.

Szombaton napközben felszakadozik a felhőzet, az ország középső részein hosszabb időre kisüthet a nap, a kiterjedtebb csapadékzóna északkeletre, keletre húzódik. Az északkeleti határvidék kivételével estére szinte mindenütt eláll az eső. Több helyen megerősödik, néhol viharossá fokozódik a szél. A hőmérséklet napközben 13-18 fok között alakul, a Tiszántúlon lehet pár fokkal melegebb. Késő este 9-15 fokra csökken a hőmérséklet – írja a Kiderül.hu.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú (citromsárga) riasztást adott ki a heves zivatarok veszélye miatt. Az érintett területeken jégeső eshet, károkozó szél fújhat. (A térkép folyamatosan frissül.)

A zivatarveszély miatt az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adtak ki. 

Azt írták, hidegfront vonul át kelet felé az országon. Környezetében lehetnek heves zivatarok, amelyekhez viharos (60-70 km/órát meghaladó) széllökések társulhatnak. Elsősorban a Nyírségben lehet nagy területen sok (20 milliméter fölötti) csapadék.

 

Vasárnap reggel északkeleten erősen, másutt kissé, közepesen felhős lesz az ég, délnyugaton ködfoltok lehetnek. Napközben mindenütt kisüt a nap, a kezdetben északkeleten előforduló eső fokozatosan megszűnik. Estétől délnyugat felől újra beborul, és a Dunántúlon elered az eső. A váltakozó irányú szél időnként megerősödik. Éjszaka a Dunántúlon 3-8, keleten 9-14 fok között alakul a hőmérséklet. Napközben 14-19 fok várható.

 

Kiemelt kép: Farkas Norbert / 24.hu