Kocsis Máté: Nem indokolt a rendkívüli jogrend bevezetése

Karácsony Gergelyt bírálta a Fidesz-frakcióvezetője.

Újabb koronavírus-törvény, rendkívüli jogrendre vonatkozó jogszabály megalkotása most nem indokolt, a rendelkezésre álló jogszabályok most megfelelőek

– többek között erről beszélt Kocsis Máté a Fidesz frakcióvezetője a kormánypártok szezonnyitó frakcióülését követő csütörtöki budapesti sajtótájékoztatón.

Kocsis Máté arról, hogy milyen együttműködésre számít a főváros vezetésével a járvány második hullámakor a gazdasági hatásokat enyhítendő, azt mondta:

Budapest vezetése egyfajta Facebook-önkormányzást folytat, amiből egy kormányellenes testtartás olvasható ki. Ráadásul arra sem hajlandók, hogy nyugati példákat, például a római, bécsi intézkedéseket megnéznék.

Kocsis arról nem beszélt, hogy a kormány hogyan próbálja majd segíteni a fővárosi vállalkozásokat, pedig Orbán Viktor a hétvégi interjújában elismerte, hogy: „egy helyen van komoly baj, ez a turizmusnak a budapesti része”. Orbán azt is mondta, hogy külön segítséget kell adni az itteni taxisoknak, szállodásoknak, vendéglátósoknak.

Kocsis ehelyett azt elemezte, hogy a főváros részéről egyetlen olyan intézkedés sincs, ami a budapesti vállalkozások pénzügyeit segítené,

ugyanakkor ha van önkormányzat, amelyiknek pénze van, az a fővárosi

– jelentette ki Kocsis, aki megjegyezte: Karácsony Gergelynek szolidaritás a kampányban van, bajban nincs.

Kocsis azt is elmondta, hogy az Országgyűlésnek működnie kell, így a parlament a szokásos kéthetes ülésezési rendben végzi majd munkáját, és meg fogják teremteni a lehetőséget, hogy a Ház a lehető leggyorsabban tudjon döntéseket hozni.

kiemelt kép: MTI/Illyés Tibor