Hat településen időközi választás lesz vasárnap

A választások között több is van, amelyet a veszélyhelyzet miatt nem tudtak megtartani az eredetileg kiírt tavaszi időpontban.

Hat településen tartanak időközi önkormányzati választásokat vasárnap, a választások között több is van, amelyet a veszélyhelyzet miatt nem tudtak megtartani az eredetileg kiírt tavaszi időpontban. A helyi választási irodák felkészültek a járványügyi előírások betartására, írja az MTI.

Vasárnap két időközi települési nemzetiségi választást is tartanak: a Békés megyei Pusztaföldváron és a Baranya megyei Hetvehelyen roma képviselőket választanak. A szükséges számú jelöltek hiányában azonban elmarad a települési nemzetiségi választás Pest megyében Isaszegen és Bugyiban, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében Szabolcsbákán és Tiszamogyoróson, Hajdú-Bihar megyében Biharnagybajomban és Tolna megyében Iregszemcsén.

A helyi választási irodák a koronavírus-járvány terjedésének megakadályozásáért a szavazóhelyiségekben kézfertőtlenítőt helyeznek el, amelyet a választópolgárok a szavazóhelyiségbe érkezéskor és távozáskor is használhatnak. A szavazatszámláló bizottságok tagjai maszkot viselnek, és erre kérik a választópolgárokat is. Kérik azt is, hogy ha sorban kellene állni, tartsanak legalább 1,5 méter távolságot a többi várakozótól, valamint vigyenek magukkal tollat a voksoláshoz. A betegek, a mozgásukban korlátozottak most is mozgóurnát kérhetnek legkésőbb a szavazás napján 12 óráig a szavazatszámláló bizottságtól.

Kiemelt kép: Mohos Márton / 24.hu