Az ELTE TTK megtiltotta a személyes jelenlétet az előadásokon és a szemináriumokon

Jelenléti formában a laborgyakorlat, szakmai gyakorlat és terepgyakorlat típusú tárgyak oktatása folytatható.
Kapcsolódó cikkek

Az ELTE TTK dékáni vezetése úgy határozott, hogy létszámtól függetlenül azonnali hatállyal megtiltja valamennyi előadás és szemináriumi gyakorlat jelenléti formában történő megtartását — számolt be a Pénzcentrum és a Hvg.hu a kar honlapján megjelent tájékoztatás alapján. Augusztus 31-től az előadásokon és a szemináriumokon is csak csak távolléti, vagyis online formában lehet.

Jelenléti formában a laborgyakorlat, szakmai gyakorlat és terepgyakorlat típusú tárgyak oktatása folytatható, az indoklás szerint azért, mert a ezeknél a tananyag elsajátításához különösen fontos a jelenléti oktatás. Az intézmény vezetése a következő napokban tekinti át, hogy az új helyzetnek megfelelően át kell-e alakítani a tanrendet.

A még néhány nappal ezelőtt is érvényes helyzethez képest jelentősen megugrott annak a veszélye, hogy a jelenléti oktatás — még az eredetileg tervezett, korlátozott formában is — az egyetemen terjedő fertőzési láncokhoz vezet. Ez a kockázat elérte azt a szintet, amit nem tartunk elfogadhatónak, kollégáink és hallgatóink egészségének védelme érdekében

— olvasható a Kacskovics Imre dékán által aláírt közleményben.

Kiemelt kép: MTI/MTVA