Szigliget teljes vezetése lemondott

Balassa Balázs független polgármester külső okokra hivatkozik.
Kapcsolódó cikkek

Szerda reggel lemondott tisztségéről Balassa Balázs, Szigliget független polgármestere, és felállt az önkormányzat négy független tagból álló képviselő-testülete is — értesült a hirbalaton.hu.

Nagyon nehéz döntés volt, de úgy érzem, hogy ma már nem lehet aszerint az értékrend szerint végezni a munkámat, amiben hiszek, és amit képviseltem az elmúlt 22 évben

— közölte a lap megkeresésére Balassa Balázs, aki hozzátette:

A képviselő-testülettel ismertettem a fenti elhatározásomat, és mivel átérzik a döntésem súlyát és egyetértenek az érveimmel, ezért úgy határoztunk, hogy 2020. július 22-én a képviselő-testület kimondja feloszlását.

A polgármester lemondása pontos okát nem árulta el, mindössze annyit közölt a lappal, hogy egyre nehezebben élte meg az igazságtalan, rosszindulatú támadásokat.

Rá kellett döbbennem arra, hogy nagyon megváltozott az a közeg, ami körül vesz bennünket, és amiért korábban időt, energiát nem kímélve szerettem dolgozni. Végső döntésem meghatározó okát még nem szeretném nyilvánosságra hozni

— fogalmazott. Annyit azért elmondott, hogy nem helyi, hanem külső okok miatt szakítja meg ciklusát.

A lap hozzátette: Szigliget működése azért volt példaértékű az elmúlt években, mert balatoni településként ellen tudott állni a befektetői nyomásoknak, és a beépítési láznak.

Kiemelt kép: Bodnár Boglárka/MTI