Krekó Péter pert nyert a kormánypropaganda ellen

Azt állították róla valótlanul, hogy egy brit titkosszolgálati pszichológiai hadviselési akcióban vesz részt.

Krekó Péter, a Political Capital igazgatója még tavaly márciusban kormányközeli hírportálokat perelt be, amikor egy Kiszelly Zoltán által írt cikkben (amelyről később a nevét eltávolította a lap) valótlanságokat állítottak róla.

Mint a Kreatív beszámolt róla, a Fővárosi Törvényszék első fokú ítéletében megállapította, hogy a figyelo.hu (a lap főszerkesztője akkor még Lánczi Tamás volt) kiadója megsértette Krekó Péter jó hírnévhez fűződő személyiségi jogát, amikor a „Kinek dolgozik Krekó Péter?” című cikkében

valótlanul állította a felperesről, hogy brit titkosszolgálati pszichológiai hadviselési akcióban vesz részt.

A 888.hu és az Origo szintén lehozták a fenti cikk állításait, ezért ezen oldalak kiadóját is elmarasztalta a bíróság.

A bíróság az alpereseket kötelezte arra, hogy az említett cikkek címe felett tegyék közzé a bírósági ítélet jogsértést megállapító rendelkezését, és tartsák ott minimum 30 napig, illetőleg a cikk elérhetőségéig. A bíróság ezen felül az alpereseket sérelemdíj megfizetésére is kötelezte.

A Kreatív az ítéletből is idéz egy, a lap szerint a cikkek hitelességéről sokat elmondó részt: „A bíróság felhívására az alperes képviselője úgy nyilatkozott, hogy nem tud nyilatkozatot tenni arra vonatkozóan, hogy az általa csatolt bizonyítékoknak mi a forrása”.

Kiemelt kép: MTI / Bruzák Noémi