Koronavíruspénz: elhangzott egy halvány ígéret, hogy kibővíthetik az érintettek körét

Dolgoznak rajta az Emberi Erőforrások Minisztériumában.
Kapcsolódó cikkek

Tudjuk, hogy van egy nagyon komoly feszültség, higgyék el, mi is látjuk, ezért az államtitkár úr és a miniszter úr nevében is mondom: az, hogy a Semmelweis-napon a szociális ágazatban dolgozók nem kapnak semmilyen juttatást — nagyon óvatosan mondom —, de ez nem jelenti azt, hogy a dolog nincs az asztalon. Dolgozunk azon természetesen, hogy a szívből jövő köszönöm mellé anyagi megbecsülést is tudjunk a szociális ágazatban dolgozóknak juttatni

— idézte Simon Attila István helyettes államtitkár a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) által szervezett videokonferencián elhangzott szavait a Népszava. A videós megbeszélés témája az önkormányzatok idősellátási feladatai voltak.

A lap feleleveníti: az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért felelős államtitkára, Fülöp Attila a közelmúltban azt nyilatkozta, a területen 84 ezren dolgoznak, így ha mindenki megkapná a 160 ezer egészségügyi alkalmazottnak járó bruttó 500 ezer (nettó 332 500) forintot, az 42 milliárdjába kerülne a költségvetésnek.

Kiemelt kép: MTI/Vajda János