Karácsony: Nagyon remélem, hogy Kovács államtitkár magától mond ilyen hülyeségeket

A főpolgármester szerint az államtitkár lényegében elismerte, hogy a kormány politikai alapon, és nem szakmai érvek alapján hoz döntést Budapest újranyitásáról.

Nagyon remélem, hogy Kovács államtitkár magától mond ilyen hülyeségeket. Abban nem lenne hírérték. De ha netán diktálták neki, az botrány

– írta Karácsony Gergely hétfő délutáni Facebook-bejegyzésében Kovács Zoltán korábbi kijelentésére reagálva. Az államtitkár ugyanis nem sokkal korábban szintén egy Facebook-posztban arról írt, hogy a budapesti élet újraindításának feltétele a fővárosi fenntartású idősotthonokban történt halálesetek számának csökkenése.

Karácsony szerint Kovács lényegében elismerte, hogy a kormány politikai alapon, és nem szakmai érvek alapján hoz döntést Budapest újranyitásáról.

Értem én, hogy velem kell harcot vívni, ez is része ezek szerint a járványügyi katonai akciónak. De ennek alávetni közel 2 millió ember életének tervezhetőségét, kiszámíthatóságát, az példátlan felelőtlenség

– fogalmazott a posztban.

Az államtitkár közlésével kapcsolatban azt írta:

Miközben a vírus európai áldozatainak közel fele idősotthonokból került ki, a magyar az egyetlen kormány a világon, amely az idősotthonok lakói helyett az idősotthonok fenntartóiról beszél. Különös ez éppen ma, amikor kiderült, hogy vidéken nő a fertőzések száma, több helyen felütötte a járvány a fejét a vidéki idősotthonokban, sajnos több kormányzati fenntartású otthonban is volt áldozata a vírusnak. Akkor most visszacsinálják a vidéki lazításokat? Ugye nem?

Karácsony úgy véli, Budapest újranyitása nem lehet politikai, csakis szakmai kérdés, nem szólhat a kormány-ellenzék viszonyról, csakis a budapestiek életéről és biztonságáról.

Koronavírus - Még több hír a témában

Kiemelt kép: Ivándi-Szabó Balázs/24.hu