Müller Cecília: felgyógyult betegből származó vérplazmával beoltottak egy fertőzöttet tegnap

Friss kutatásról számolt be az operatív törzs.

Cikkünk frissül.

Müller Cecília a sajtótájékoztató elején elmondta, hogy újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 2383 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma, elhunyt újabb 11 idős krónikus beteg. Ezzel 250 főre emelkedett az elhunytak száma, 401-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból. A kormányzati tájékoztatás szerint a betegek számának növekedése miatt a kórházak országszerte növelik ágykapacitásaikat készülve a tömeges megbetegedések fázisára. 401 fő gyógyult fel a betegségből.

Müller Cecília elmondta:

Újságírói kérdésre elmondta: a kiskunhalasi járványkórházt elkészült, akkor nyitják meg, ha szükség lesz rá. Az élelmiszerboltokban  a pékárút csipesszel fogjuk meg.

Lakatos Tibor ezredes elmondta:

Kiemelt kép: A kormany.hu által közreadott képen Müller Cecília országos tisztifőorvos a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján 2020. április 22-én. Továbbra is zajlik az idősotthonok ellenőrzése a koronavírussal összefüggésben; kiemelten vizsgálják az egészségügyi ellátást, a dolgozók felkészültségét – mondta a tisztifőorvos. MTI/Botár Gergely/kormany.hu