Nincs is világjárvány – hangoztatja egy belgyógyász, az orvosi kamara vizsgálatot kezdeményezett ellene

Az orvos szerint sem Olaszországban sem Spanyolországban nincs tömeges járvány, a médiát és a politikusokat hibáztatja a kialakult járványügyi helyzet miatt.

Vizsgálat indulhat egy magyar orvos ellen, aki egy nyilvános videón azt állította, hogy nincs világjárvány és nincsenek tömeges megbetegedések sem, hanem „a médiapánik és a politikusok okozzák a legnagyobb bajt, nem a vírus” – írja az atv.hu.

Tamasi József tízperces videójában a médiát és a politikusokat hibáztatja a kialakult járványügyi helyzet miatt, szerinte ugyanis elképzelhető, nincs is járvány.

A videóban az orvos arra is kitér, hogy sem Olaszországban sem Spanyolországban nincs tömeges járvány, bár a koronavírus jelen van.

Tamasi József kollégám bejelentkezése féligazságokat és csúsztatásokat tartalmaz, az időzítés – egy olyan időszakban amikor megszorító intézkedéseket hoznak az országban – több mint szerencsétlen. Szándéka nem tiszta számomra, de egy védekező periódusban, a járvány lefolyásának csoportos szakában, erősen zavarkeltő lehet – mondta az ATV-nek Szabó András belgyógyász.

A Magyar Orvosi Kamara titkára etikai vizsgálatot kezdeményezett Tamasi József ellen.

Kiemelt kép: MTI/Balogh Zoltán