Meggyilkoltak egy férfit a 28-as villamoson – frissítve

D. Lajost gyanúsítják emberüléssel, de volt egy bűntársa is. Előkerült egy 28 éves lány is, őt bűnpártolás miatt vették őrizetbe.

Meggyilkoltak egy 25 éves férfit péntek este pár perccel kilenc óra után az Orczy téren. A fiatalember a barátjával közlekedett a 28-as villamoson, amikor egy háromfős társaság egyik tagja megszúrta. A férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy az életét már a helyszínre érkező mentők sem tudták megmenteni.

A rendőrök azonnal megkezdték a feltételezett elkövetők felkutatását és a bejelentéstől számított 23 percen belül elfogták a 38 éves D. Károlyt és a 25 éves L. Annát, majd a közelben található MÁV telepen a 43 éves L. Jánost is, akik összefüggésbe hozhatók az emberöléssel.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Életvédelmi Osztálya emberölés gyanúja miatt indított nyomozást, és megkezdte az elfogott személyek kihallgatását és elszámoltatását.

Frissítünk 13:26!

A nyomozás során kiderült, hogy a 43 éves L. János szúrta meg a 25 éves fiatalembert a villamoson, míg D. Károly bűnsegédként vett részt a bűncselekmény elkövetésében. L. Annát viszont csak tanúként hallgatták ki. Őt el is engedték a kihallgatása után.

Kiderült az is, hogy a két férfinek volt egy harmadik bűntársa is, a 28 éves D. Éva, akit szintén gyanúsítottként hallgattak ki.

A BRFK Életvédelmi Osztálya L. János ellen emberölés gyanúja miatt indított eljárást, D. Károlyt pedig bűnsegédként hallgatta ki emberölés megalapozott gyanúja miatt. A 28 éves D. Évát bűnpártolással gyanúsítja a rendőrség.

A rendőrök a két férfit és a nőt őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.

Kiemelt kép: Mihádák Zoltán /MTI