Keceli tragédia: mindkét sofőr ittas volt, egyikük meghalt, a másik tagad

Vádat emeltek az életben maradt sofőrrel szemben.

Tagadja a bűnösségét az a férfi, aki 2018 januárjában ittasan okozott halálos balesetet Kecelen. Schmidt Gábor, a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség szóvivője megkeresésünkre azt közölte, hogy a halált okozó ittas járművezetéssel vádolt férfi elismerte az ittas vezetést, azt azonban tagadta, hogy ez ok és okozati összefüggésben van a sértett halálával. Azaz tagadja, hogy miatta halt volna meg a másik sofőr.

A megvádolt sofa Malom utca és Császártöltési út kereszteződéséhez érve úgy kanyarodott balra az autójával, hogy az “Állj! Elsőbbségadás kötelező!” jelzőtábla ellenére nem adott elsőbbséget a balról érkező tehergépkocsinak és a kocsija elejével a teherautó jobb elejének ütközött.

A teherautót vezető férfi is ittas volt és a megengedett sebességet túllépve, mintegy 78-85 km/h sebességgel haladt. A járművek az ütközés miatt a hossztengelyük irányában kifordultak, majd a tehergépkocsi a temető kerítésének ütközött és így állt meg. Ha a teherautós a megengedett 50 km/h sebességgel közlekedett volna, akkor sem kerülhette volna el az ütközést.

A teherautó vezetője súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett és a folyamatos kórházi kezelése ellenére tavaly januárban meghalt. Ha bekapcsolta volna a biztonsági övét, akkor kevésbé súlyos sérülések alakulhattak volna ki.

A baleset azért következett be, mert a férfi ittasan vezetett és a jelzőtábla ellenére nem adott elsőbbséget a védett úton érkező másik jármű vezetőjének. A férfi a balesetkor még utast is szállított, aki hozzá hasonlóan nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.