Téglákkal teli hátizsákkal ütöttek le egy eladónőt Mezőpeterden

Már korábban is volt börtönben a letartóztatott férfi.

Letartóztatta a Debreceni Járásbíróság azt a váncsodi férfit, aki tégladarabokkal teli hátizsákkal támadt az eladónőre kedd délután Mezőpeterden.

A férfinál egy plüss hátizsák volt, amibe beletett három darab téglát és a bolt előtt várakozott, míg be nem mehetett. A dohányboltba belépve elterelte az eladó figyelmét, majd a pult mögé ment és a tégladarabokkal teli hátizsákjával nagy erővel fejbe vágta. A trafikos a földre zuhant, de a férfi tovább ütötte a hátizsákkal. A nő védekezett, amelynek hatására a 24 éves gyanúsított abbahagyta a bántalmazást és a helyszínről elmenekült. A megtámadott nőnek az ijedtségen kívül szerencsére nem lett komolyabb baja.

A rendőrök a férfit egy összehangolt akció keretében fogták el Sápon. A rokonok először tagadták, hogy a gyanúsított a házukban tartózkodik, de az egyenruhások egy ajtó mögött megbújva végül megtalálták a férfit.

Úgy tudjuk, hogy a férfi már többször is volt büntetve súlyos testi sértések, valamint lopások és garázdaság miatt. Az ügyben eljáró nyomozási bíró előtt a férfi elismerte a bűnösségét és megbánó magatartást tanúsított. De a bíró szerint a többszörösen visszaesőnek minősülő férfi esetében csak a legszigorúbb kényszerintézkedés alkalmazható, ezért a szökés, elrejtőzés, valamint bűnismétlés veszélye miatt elrendelte a letartóztatását. A bíróság végzése végleges.

Kiemelt kép: Getty Images