Megfertőződött a Szent László Kórház egyik dolgozója is

Az operatív törzs megerősítette az információt. Nagy baj lehet az orvosi kamara szerint, ha sok egészségügyis kerül karanténba.

Az operatív törzs megerősítette az ATV információját, miszerint a Szent László Kórház egyik dolgozója is megfertőződött koronavírussal. A gégészetén dolgozó egyik nővér laborvizsgálata zárult pozitív eredménnyel.

A nővér a hivatalos tájékoztatás szerint

jó általános állapotban van, szerda este láz és köhögés jelentkezett nála. Ezért a hatályos eljárásrendnek megfelelően megvizsgáltuk koronavírus-fertőzésre

– válaszolta az operatív törzs a tévé kérdésére. Az esetet a járványügyi hatóságok vizsgálják.

A Szent László Kórházban rendezték be először az orvosi karantént, amikor megjelent a koronavírus Magyarországon. Ez az első eset, hogy ott dolgozónál mutatták ki a fertőzést.

Az orvosi kamara már több, mint egy hete jelezte, hogy nincs elég védőfelszerelés az egészségügyi dolgozóknak.  A szervezet szerint az igazi problémát nem a műszerek, hanem az egészségügyi dolgozók elégtelen száma okozza majd, ugyanis már most több tucat szakember került karanténba. Pontos számot nem árult el erről az operatív törzs.

Kiemelt kép: 24.hu / Mohos Márton