A Magyar Orvosi Kamara lakhelyelhagyási korlátozást és az élelmiszert nem áruló üzletek teljes bezárását javasolja

Szerintük a fenti intézkedések bevezetését követően 10-14 nappal várhatóan megállna a új esetek számának gyors növekedése, majd nagyjából két hónap alatt a járvány jelentősen visszaszorítható lenne. 

A Magyar Orvosi Kamara elnöksége üdvözli a kormány március 13-án elrendelt intézkedéseit, amelyeket a koronavírus okozta járvány terjedésének lassítása érdekében hozott, így például az iskolák bezárást, viszont úgy látja, hogy további intézkedések halaszthatatlan bevezetése is szükséges. A kamara szerint a fertőzött, de még nem azonosított betegek száma mára akár az ezret is elérheti Magyarországon. Ez a szám egy hét múlva az epidemiológiai statisztikai modellek alapján a 7-8 ezer, két hét múlva akár 50-60 ezer is lehet – írják közleményükben.

A Magyar Orvosi Kamara elnöksége az alábbi intézkedések bevezetését javasolja a kormánynak:

Az orvoskamara számításai szerint a fenti intézkedések bevezetését követően 10-14 nappal várhatóan megállna az új esetek számának gyors növekedése, majd nagyjából két hónap alatt a járvány jelentősen visszaszorítható lenne. Négy nappal ezelőtt a kamara arról beszélt, hogy nincs elég védőfelszerelés az egészségügyi dolgozóknak.

Kamara: nincs elég védőfelszerelés az egészségügyi dolgozóknak
A szervezet letétbe helyezi az önkéntes túlmunka felmondását. Szerintük az igazi problémát nem a műszerek, hanem az egészségügyi dolgozók elégtelen száma okozza majd.

kiemelt kép: 24.hu