Jókora eső jön holnaptól

Vasárnap délután nyugat felől esőzés veszi kezdetét, hosszabb esőmentes időszakok csütörtöktől várhatók.

Vasárnap többnyire erősen felhős vagy borult időre számíthatunk, inkább csak helyenként vékonyodhat el, szakadozhat fel átmenetileg a felhőzet, délelőtt helyenként, délutántól nyugat felől pedig egyre többfelé várható eső. A déli szelet elsősorban az Észak-Alföldön kísérhetik olykor erős széllökések.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 3 és 8 fok között alakul, de az északi szélvédett völgyekben fagypont köré is lehűlhet a levegő. A legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 14 fok között valószínű – írja a Kiderül.hu.

Országszerte csapadékra kell számítani, a jövő hét első felében is folytatódik az esős idő. Hosszabb esőmentes időszakok csütörtöktől várhatók.

Hétfőn A nap első felében átmenetileg csökken, majd ismét erősen megnövekszik a felhőzet. Délelőtt még többfelé várható eső, majd megszűnik a csapadék, de estétől nyugat felől újabb csapadékzóna érkezik, a délnyugatira forduló szél élénk vagy erős lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 7, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 9 és 16 fok között valószínű, de a déli megyékben melegebb is lehet.