Mellkason szúrta kollégáját az Újpest-Központ metróaluljáróban dolgozó munkás

Életveszélyt okozó testi sértés miatt állítják bíróság elé a 25 éves férfit.

Életveszélyt okozó testi sértés kísérlete miatt emelt vádat a Fővárosi Főügyészség egy 25 éves férfi ellen, mert megkéselte kollégáját az M3-as metró felújítási munkálatai során.

A huszonöt éves férfi építőipari segédmunkásként dolgozott másfél évvel ezelőtt a metró felújítási munkálatain, a kollégájával együtt. A munkavégzés során a sértett többször is úgy szólt a 25 éves segédmunkáshoz, amelyet utóbbi sértőnek ítélt.

Az ominózus napon, amikor végeztek a munkával az Újpest-Központ metróaluljáróban, akkor a segédmunkás elővette a kését az elkerített területen, odalépett az egymásra pakolt rácsokon ülő sértetthez, és mellkason, valamint combon szúrta. Kollégája felkiáltott, ezért a munkatársai a segítségére siettek, a vérzést csillapították, és azonnal segítséget hívtak. A kiérkező mentők kórházba szállították a dolgozót, a rendőrök pedig a helyszínen elfogták a támadót.

A megkéselt dolgozó súlyos sérüléseket szenvedett, és csak a véletlennek köszönhető, hogy nem életveszélyes sérüléseket kapott. A Fővárosi Főügyészség ezért életveszélyt okozó testi sértés kísérlete miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre, amely bűncselekményt a törvény kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel rendeli büntetni.

Fotók: police.hu