Szobák tisztasági festésére nem futja, de a kórház 5,4 millióért bérelt autót a fideszes gazdasági igazgatójának

A kimutatás szerint minden egyes munkanap átlag 210 kilométert tett meg az autóval a nő.

Önmagában az, hogy egy cég vagy önkormányzati/állami fenntartású intézmény valamely közép- vagy felsővezetőjének biztosít szolgálati autót, nem szokatlan. Az az eset azonban, ami a budapesti Szent Margit Kórháznál és annak gazdasági igazgatójánál történt, már felettébb érdekes.

Ez az a kórház, ahol nem is olyan régen a kórház dolgozói önkéntes munka keretében festették ki az intézmény egyik osztályát, mert nem volt pénz festékre – emlékeztetett az Átlátszó cikkében a kórháznak helyt adó Óbuda momentumos képviselője. Ehhez képest feltűnő, mennyire nem sajnálta a pénzt – a közpénzt – a kórház, hogy a kórháztól durván 80 kilométerre, Gyöngyösön lakó gazdasági igazgatójának, Farkas Annának autót béreljen. Farkas Anna a tavaly őszi önkormányzati választáson egyéni képviselőként a Fidesz-KDNP koalíció képviseletében indult.

2017-ben négy felsőkategóriás autót (Volvo V40-et, BMW 418D-t, 320i tipusú BMW-t, BMW 420D) is béreltek neki (egymást követő időszakokban), erre összesen 5,4 millió forintot költött a kórház – derül ki Derda Ádám momentumos önkormányzati képviselő által indított közérdekű adatigénylésből, az arra kiadott adatokból.

Legalább ilyen érdekes, hogy milyen sok kilométer szerepel a kimutatásokban a gazdasági igazgató szolgálati autójának használata mellett.

Egyetlen év alatt 50.500 kilométer szerepel a dokumentumokban. Ha csak a munkanapokat számoljuk az évben, akkor 210 kilométert tett meg, nap mint nap.

Az egyes hónapok között nem egyenletesen oszlik meg az autó futásteljesítménye,

Különösen kiugró a február, amikor Farkas napi 184 kilométert, vagy munkanaponként 284 kilométert tett meg átlagosan a Volvo V40-nel, és szintén kiemelkedő a május, amikor a BMW 418d-vel napi 186 kilométer volt az átlaga, és munkanaponként 260 kilométer.

Kiemelt kép: Budapest, 2017. június 30. A Szent Margit Kórház régi épülete a III. kerület Bécsi út 132-ben. MTVA/Bizományosi: Róka László