Bedeszkázta egy étterem a CEU világhírű babalaboratóriumának ablakait

Pénteken délelőtt a La Fabbrica étterem munkásai zsalugáteres fa táblákat kezdtek felszerelni egy belvárosi, Zrínyi utcai ház három ablakára a

Pénteken délelőtt a La Fabbrica étterem munkásai zsalugáteres fa táblákat kezdtek felszerelni egy belvárosi, Zrínyi utcai ház három ablakára a Bazilika közvetlen közelében. Ezzel újabb, végképp abszurd fordulatot vett a CEU ablakügye – kezdi cikkét a 444.hu.

A sztori lényege, hogy a világ egyik legtekintélyesebb újszülöttkutató laboratóriuma – ami a CEU intézménye – az Október 6-a utca és a Zrínyi utca sarkán található ház földszintjén található, és az ablakai előtt épp egy étterem terasza terjeszkedik.

A zárt, fűthető éttermi terasz, az utca sarkán található La Fabbrica étterem kitüremkedése. Amit úgy helyeztek el a ház falához, hogy a laboratórium két ablaka a ketrec belsejébe került. Úgy, hogy ha mondjuk szellőztetni akarnak, akkor az ablakaik egy asztalokkal, székekkel és vendégekkel teli térbe nyílnak, szó szerint pár centire a legközelebb eső vendégekhez

– olvasható a cikkben.

A CEU-sok panaszt tettek az önkormányzatnál, de Csibra Gergely laborvezető tudomása szerint a speciális tulajdoni helyzet miatt ennél sokkal több jogi lehetőségük nincsen, mivel ők a KH Banktól bérlik az ingatlant, nem a ház tulajdonosától. A CEU úgy reagált a 444.hu-nak:

A Közép-európai Egyetem, elsődlegesen a munkavállalói érdekeit szem előtt tartva, minden szükséges lépést meg fog tenni annak érdekében, hogy biztosítsa a munkavállalók számára az egészséges és biztonságos munkakörnyezetet.

Képünk illusztráció: MTI/EPA/Caitlin Penna