Bálint gazda sokat gondol arra, mi van az élet után

Az ország legismertebb kertésze szeretné, ha valamelyik dédunokája továbbvinné az örökségét.
Kapcsolódó cikkek

Sokat gondolok arra, mi van az élet után, van-e Isten és talán egy napon azt is meg fogom tudni, hogy mi történt pontosan az édesanyámmal,

mondta a Hot! magazinnak Bálint György. Hozzátette: nem vallásos, zsidónak született, de huszonhét évesen megkeresztelték. A mauthauseni koncentrációs tábor után egy szanatóriumban beszélgetett egy nővérrel és azon gondolkodott, hogy itt az ideje változtatni.

Hálás voltam neki, ő pedig örült volna, ha keresztény hitre térek. Végül összefogtak körülöttem, elvittek a templomba, és megkereszteltek.

A 101. életévébe lépett Bálint gazda beszélt az egészségi állapotáról is, amelyet befolyásolt a nyolc évvel ezelőtti balesete, amikor elütötte egy autó:

Elkopott minden: a hallásom és a látásom is megromlott. Nehezen járok, ami nemcsak a baleset eredménye, hanem a korral is jár: elkopnak a térdízületek.

Ugyan nem erőlteti, de nem bánná, ha valamelyik dédunokája továbbvinné a tudását: „a tízéves Ádám dédunokámban látom az érdeklődést a természet iránt”. Szívesen beszélget velük, és ő is tanul tőlük, például a számítógép-használatról.

Ezeknek a gyerekeknek már másképp forog az agyuk. Én azt tudom, ha ránézek egy rózsatőre, hogy milyen színű virág lesz rajta.

Kiemelt kép: 24.hu/Farkas Norbert