Bolondját járatja az Orbán-birtokon zajló építkezés után kutakodó Hadházyval a kormányhivatal

A válasz készül - hitegetik 4 hónapja. A képviselő elment a hivatalba.

Valami hihetetlenül nagy építkezés zajlik Orbánék alcsútdobozi birtokán – vette észre még a nyáron Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő. Az akkori képeken az látható, hogy egyrészt felhúznak egy új épületet a már korábban felújított cselédszállás és az istálló közé, másrészt pedig a második egykori cselédszállást is átépítik, ehhez le is szedték a tetőt.

Hadházy szeptemberben közérdekű adatigénylést nyújtott be a Fejér Megyei Kormányhivatal Székesfehérvári Járási Hivatalához,

azt szerettem volna megtudni, hogy mi az a grandiózus föld alatti építkezés, ami az Orbán család (korábban József nádor) tulajdonában álló, műemléki védettségű hatvanpusztai majorságában zajlik. (Bunker? Borospince? Mélygarázs?Wellness központ?) Illetve valóban elbontják-e az egyik védett épületet?

írja friss Facebook-bejegyzésében Hadházy.

Közérdekű adatigénylés teljesítésére 15 nap áll rendelkezésre (ez 15 nappal egyszer meghosszabbítható), de idestova 4 hónapja nem válaszol a címzett hivatal. Egy mukkot sem írtak a választott országgyűlési képviselőnek. Ezért ő elment a hivatalhoz, és ott kérte a válaszokat. De a főosztályvezető ott sem adta meg a válaszokat,

pökhendien most is csak annyit közölt, amit négy hónapja annyiszor hallottunk telefonon: a VÁLASZ készül és majd küldik. De nem ez volt a legdurvább. A videófelvételt azután kapcsoltam be – és a türelmemet akkor vesztettem el, amiért elnézést kérek – amikor még arra sem volt hajlandó válaszolni, hogy a hivatala illetékes-e az ügyben(!!!)

„A halk szavú P. József megtestesít mindent, ami a magyar államigazgatás romjait jellemzi: a szervilis, pökhendi, Orbán iránti hűség szerint szelektált vezetőket (és persze az alattuk szenvedő, egyre fogyatkozó , valódi közigazgatási szakemberek sorsát is elképzelhetjük)” – írja Hadházy. Videó is van a beszélgetésről.

 

Kiemelt kép: Fotó: Bielik István / 24.hu