Saját intézményét jelentette fel az EMMI

Egyre nagyobb bajban a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság.

Egyre nagyobb bajban van a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság (SZGYF) központi vezetése és Hajdú-Bihar megyei kirendeltsége. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) ugyanis lényegében saját intézményeit jelentette fel, mivel a gyanújuk szerint ezekben régóta tudtak a hajdúsági kirendeltség szociális intézményeinek visszaélésgyanús ügyeiről – írja a Magyar Hang. Jelenleg korrupciós bűncselekmény feljelentésének elmulasztása és vesztegetés elfogadása miatt nyomoznak.

A Magyar Hang számolt be arról nemrég, hogy sérült gyerekeket ellátó Debreceni Szociális Szolgáltató Központ (DSZSZK) vezetője készpénzt kért egy beszállítótól azért, hogy továbbra is tőle vásárolják a pelenkát. Egy másik ügyben pedig eltűnt az idős emberek letétbe helyezett pénze. A 13 millió forintot költségvetési csalás gyanúját felvetően pótolták a DSZSZK büdzséjéből.

A lap azt írja, a feljelentés miatt az SZGYF főigazgatója, Benedek István Zsolt és Verdó György „debreceni helytartó” is nyugtalankodhat. Két héttel ezelőtt mindkettejüket szembesítettük az intézményüket érintő eljárásokkal kapcsolatban, de egyelőre mindketten hallgatnak.