Sorosozással és gyurcsányozással hangol az EMMI a délutáni pedagógustüntetésre

A minisztérium szerint a pedagógusok nem a kormány ellen tüntetnek.

A pedagógusok nem a kormány ellen, hanem a még magasabb bérekért tüntetnek, ezért felháborítónak tartjuk, hogy a mai rendezvényre az ellenzék és a Soros-hálózat is rátelepedett, és megint csak saját politikai céljaikhoz akarják felhasználni a pedagógusokat

– többek között ezzel a hosszú mondattal jelzi közleményében az EMMI, hogy kik is állnak a mai tüntetés mögött. Úgy folytatják, hogy

teszik ezt úgy, hogy amikor Gyurcsány Ferenc és a szocialisták kormányoztak, akkor több ezer pedagógust tettek utcára, elvettek tőlük egy havi bért, és az elmúlt években sem szavazták meg a pedagógus-béremeléshez szükséges pénzügyi forrásokat.

Közleményük másik részében nem az ellenzéket szidják, hanem magukat dicsérik:

A kormány megbecsüli a pedagógusokat és kész megvizsgálni további bérigényeiket. A pedagógusok voltak az elsők, akik számára életpályaprogram és átfogó béremelési program indult. A pedagógusok bére az elmúlt években átlagosan 50 %-kal emelkedett, amelynek hatására jövőre már legalább 390 milliárddal többet költünk a pedagógusbérekre, mint 2010-ben.

Megjegyzik, hogy a béremelés jövőre is folytatódik: mintegy 17.000 kolléga bére a minősítésnek köszönhetően emelkedik, a szakképzésben dolgozó pedagógusok bére pedig júliustól átlagosan 30%-kal nő, és már tárgyalja a kormány az iskolaigazgatók béremelésének előterjesztését is. Látják, hogy a pedagógusszervezeteknek további bérigényei vannak, a minisztérium szerintük eddig is nyitottan állt a már hónapok óta zajló tárgyalásokhoz, és ezután is nyitott, kész megvizsgálni a további bérigényeket.

kiemelt kép: mti