Kikosarazta a lány, ezért bosszúból kamuprofilt csinált a fényképeivel

Egy kaposvári férfi és társa elszabadult az interneten, az ügyészség felfüggesztett börtönt kért rájuk.

Személyes adattal visszaélés vétsége és zaklatás vétsége miatt emelt vádat egy 27 éves kaposvári férfival és 20 éves román állampolgárságú, de magyar nemzetiségű társával szemben.

A közlemény szerint a vádlottak egy online játékon keresztül ismerték meg egymást, majd jó viszonyba kerültek, folyamatosan tartották a kapcsolatot és személyesen is találkoztak egymással. A kaposvári férfi ezzel egyidőben szeretett volna kapcsolatot létesíteni egy lánnyal, aki erre nem mutatott hajlandóságot.

Ekkor a vádlottak az egyik közösségi oldalon bosszúból létrehoztak a sértett személyes adataival egy álprofilt, majd a sértett adataival és fényképével társkereső oldalon regisztráltak.

A vádlottak ezután hozzáférést szereztek egy kaposvári férfi közösségi oldal profiljához is, és arról a vádlott volt felettesét több alkalommal trágár módon szidalmazták, fenyegették. Miután a sértett ezekre nem reagált, a gyermeket vették célba, akinek szintén több fenyegető üzenetet küldtek. A vádlottak ezenkívül a jogosulatlanul használt felhasználói profilról kaposvári polgárőröket is szidalmaztak, fenyegettek; sőt, a profil eredeti tulajdonosa nevében verekedésre felhívó üzeneteket küldtek nekik.

Az ügyészség a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlottakkal szemben – büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárásban – börtön fokozatú szabadságvesztés kiszabására tett indítványt azzal, hogy annak végrehajtását a bíróság próbaidőre függessze fel.

Kiemelt képünk illusztráció (MTVA/Oláh Tibor)