Érvénytelen szavazatokkal alázták porig az MSZP-s Csorbai Ferencet

Csorbai Ferenc úgy lett Mohács polgármestere, hogy sokkal több volt az érvénytelen szavazat az urnákban (4076), mint amennyi őt támogatta (1867) —

Csorbai Ferenc úgy lett Mohács polgármestere, hogy sokkal több volt az érvénytelen szavazat az urnákban (4076), mint amennyi őt támogatta (1867) — írta meg a 444.hu.

Mohácson a választások esélyesének számító, a várost 20 éve irányító fideszes Szekó József elhunyt szeptember végén. Egyetlen kihívója volt, az MSZP-s Csorbai Ferenc. Új jelölésre már nem volt lehetőség. Az ellenzék nagy része azt kérte Csorbaitól, hogy a kialakult helyzetben lépjen vissza, de a szocialista jelölt ezt visszautasította. Akik elmentek szavazni, azoknak a 31 százaléka szavazott csak Csorbaira. 68 százalék egyéb lehetősége nem lévén, érvénytelenül szavazott. A 444.hu emlékeztet: az öt éve a leadott szavazatoknak mindössze 1,6 százaléka volt , tehát nem arról van szó, hogy a mohácsiak ne tudnák, hogyan kell voksolni. Az érvénytelen szavazazokkal nyilvánvalóan Csorbainak akartak üzenni.