Elítélték a nővére élettársát baltával agyonütő miskolci férfit

Sokallja a büntetést a bűnösségét megbánó férfi.

Nyolc év nyolc hónap börtönre ítélte a Miskolci Törvényszék azt a férfit, aki egy vita hevében baltával agyonütötte baltával a nővére élettársát tavaly júliusban Miskolcon.

Sz. Richárd az élettársával, édesanyjával, testvérével és annak élettársával hajléktalanként élt Miskolc Avas városrészén, az egyik társasház mögötti bozótos területen. Tavaly, az egyik nyári este italozni kezdtek és a 26 éves fiatalember testvérének kivételével valamennyien berúgtak.

Amikor elfogyott az alkohol, akkor a fiatalember élettársa kötekedni kezdett a sértettel. A 45 éves férfi elküldte aludni a nőt, de az továbbra is bort kért és kiabált. A férfi ekkor szólt a nő párjának, hogy jöjjön, és adjon neki. Ekkor a fiatalember kezébe vette a vasazás során talált baltát, és annak élével fejbe vágta a nővére élettársát.

A férfi azonnal összecsuklott, de a fiatalember nem hagyta abba a bántalmazást, és még 5-6 alkalommal fejbe vágta az erősen vérző férfit. A 45 éves férfi olyan súlyos koponyasérüléseket szenvedett, hogy a kórházba szállítás közben meghalt.

A tettes ezt követően élettársával együtt elmenekült a helyszínről, a baltát pedig szállásuk közelében az aljnövényzetbe dobta. A sértett az elszenvedett koponyasérülés következtében életét vesztette.

A bíróság a büntetés kiszabása során enyhítő körülményként vette figyelembe, hogy a férfi büntetlen előéletű és őszinte megbánó magatartást tanúsított. Súlyosító körülményként értékelte, hogy a bűncselekményt ittas állapotban és hozzátartozója sérelmére követte el.

A bíróság ítéletét az ügyész tudomásul vette, ugyanakkor a férfi és védője enyhítés érdekében nyújtott be fellebbezést. Az ügy a Debreceni Ítélőtáblán folytatódik.

Fotó: police.hu