Kósa Lajos válthatja Gulyás Gergelyt

Újra ő lehet a Fidesz egyik alelnöke. A miniszter kikerül az elnökségből.

A Magyar Nemzetnek Kósa Lajos azt mondta, a Fidesz tisztújító kongresszusa és a helyhatósági választások után megmaradna az önkormányzati ügyeknél, mert ez a terület áll hozzá a legközelebb. Elsősorban azokat a településeket segítené, ahol a kormánypárti polgármesterjelöltek győztek.

A kormánypártok kampányfőnöke az előző kongresszuson azért nem indult alelnöknek, mert tárca nélküli miniszter volt. Ezért kerül most ki Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter is a Fidesz elnökségéből.

Bár már nem miniszter a Modern városok programot továbbra is szívügyének tekinti, szerinte annak köszönhető, hogy

Magyarország mára Európa egyik leggyorsabban fejlődő országa lett. És ez még nem a folyamat vége, hiszen a kormány elindította a Modern falvak programot, amely a kistelepülések számára jelent számottevő fejlesztési perspektívát.

Kósa Lajos sikeresnek tartja az általa vezetett önkormányzati kampányt, míg az ellenzéki együttműködést katyvasznak nevezi, amit szerinte a Karácsony Gergely kiszivárogtatott hangfelvétele is igazol. Kósa Lajos szerint a főpolgármester-jelöltnek, ha lenne egy parányi bátorsága, vissza kellene lépnie.

Kiemelt kép: MTI/Czeglédi Zsolt